Стартира военното тактическото учение "Отбранителен щит – 21"

То ще продължи до 11 ноември и в него участват над 490 военнослужещи
27
Стартира военното тактическото учение "Отбранителен щит – 21"

Тактическото учение "Отбранителен щит-21" (OЩ – 21) на военни формирования от състава на Сухопътните войски се провежда от днес на учебен полигон "Корен".

То ще продължи до 11 ноември и в него участват над 490 военнослужещи от 4-и и 29-и механизирани батальони от Единния център за начална подготовка (ЕЦНП), Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) и 59-и батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология (ЯХБЗ и Е).

Темата на учението е „Отбрана на механизиран батальон при провеждане на отбранителна операция”. Основните цели на подготовката са повишаване на полевата натренираност на щабовете и формированията, както и планиране и провеждане на отбранителни бойни действия в национален формат, съобщава Министерството на отбраната.

По време на „Отбранителен щит-21“ ще се проведат тактически учения с бойни стрелби на механизираните роти от 4-и и 29-и механизирани батальони, усилени с танкови взводове.

Учението ще завърши с провеждане на тактическо учение на 4-и механизиран батальон, усилен с танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти.

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението е командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов, а директор на учението е заместник - командирът на ЕЦНП полковник Иван Вълев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кънтър Страйк.
14
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Цяла година ги хрантутим за 1 седмица кьорфишек.... Турците за 2 часа са ни превзели :)))
13
0
 
3
 
! Отговори
Салахедин Еюби преди 2 години
Какво е това батальонно учение с гръмкото име Щит?Участвах в един Щит82.Това беше учение.Който е бил знае какво чудо беше.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Aliosman......***, пише се Москва! Ако не беше Москва да спаси Тюркието през гръцко-турската война през 1924 г., границата ви щеше да е източно от Анкара! Имайте малко благодарност, Ататюрк я имаше! Ама Ататюрк не е турчин!
11
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 2 години
Харчат се парите на данъкоплатеца. И децата знаят ,че армията не може да гарантира териториалната цялост на страната. Тя не може да гарантира нищо освен собствените си заплати,ранно пенсиониране,и двадесет брутни заплати обещетение при пенсия,право на пищов .И дотук с армията. Впрочем кой ,ако не дай боже стане война ще отиде да мре за "" родината" ? Пардон ! За приватизираната ни родина !
10
2
 
4
 
! Отговори
СТАР ЕФРЕИТОР преди 2 години
ЩИТ 82 ИСТИНСКОТО УЧЕНИЕ
9
1
 
6
 
! Отговори
:-D преди 2 години
Само да не стане пак грешка - Миналият път нахлухте в цех , сега това да не е насочено към някоя баничарница или ресторант , че на ресторантьорите и без друго малко им трябва ?!
8
0
 
7
 
! Отговори
нн преди 2 години
Стига сте ни занимавали с глупости. Армията си провежда планови учения, вие ги превръщате в сензация.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирани ли са тия, като ще се събират да пият там?
6
6
 
3
 
! Отговори
Има ли преди 2 години
Ааааа... има ли " Нападателен щит"?
5
7
 
10
 
! Отговори
Aliosman преди 2 години
Айде, пак Турция им имала зъб? Другари, Турция се би на 4 фронта едновременно - Ирак, Сирия, Карабах и Либия. Дали, ако ви е имала зъб се в отказала стресната от ученията край корен?! По-скоро проблеми могат да дойдат пт сърбоманите и макетата, които са техни протежета. И пак вдъхновени от любимата ви масква.
4
11
 
14
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
ЕС и НАТО вън от България!! Закриване посолство на САЩ в България!! Дружба с Китай и СССР. Единствено СССР може да защити България, както го е правила много пъти. СССР освободи България от Турско и Фашистко робство!!
3
6
 
15
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Какви учения правехме преди 40 години...
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А платените от нас аероплани къде са ? Тиквун и ко да връщат комисиона !
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката СПГ. Едно време каква армия и учения имахме, нямате си и идея.